シンガポールで人生の休暇を謳歌する、ふねさんの日記

シンガポール駐在妻です。がんばります。日本語+英語で投稿予定です。

手作りシフォンケーキで至福の時間を過ごす I spend the best time with handmade chiffon cake

最近シフォンケーキを焼くのにハマっています。簡単で美味しいので、シンガポールでシフォンケーキ屋さんとしてやっていけそうなくらいです。

 

何度か作る中で自分史上一番美味しいレシピをクラシルで見つけました(手順は少し変えてます)。

www.kurashiru.com

 

簡単で、ふわふわなシフォンケーキが作れます。さらに生クリームと紅茶でいただくと、日々のおやつタイムが至福のときに格上げされます。

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型はダイソーの紙の使い捨てのもの。わざわざシフォンケーキ用の金型を使わなくていいし、型から取り出しやすくて便利ですし、紙ごと切った後めくりながら食べても大丈夫です。

上記レシピは配合のみを参考にし、ダイソーの型についている手順通りに作っています。粉類を一番最後に混ぜるとダマが気になってしまい、先に混ぜるほうが好みでした。

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ちなみに生クリームは普通のものより1.5倍くらいの金額ですが、スプレー式のものがおすすめです。泡立てる手間なし、開封後も数日持つといったメリットがあります。

以前は泡立てていましたが、残った生クリームを食べきるのって結構罪悪感がありますよね…。

 

お菓子作りをしない人でも、揃えるのは薄力粉とベーキングパウダー、ダイソーの型くらいです。意外と簡単なシフォンケーキ、一度作ってみてはいかがでしょうか。

 

These days I like making chiffon cake at home. It’s really tasty and easy to make, so I may be able to work as a chiffon cake pastry chef.

 

This is the best recipe at Kurashiru I ever made. I can make soft chiffon cake easily. And if there are whipped cream and tea, sweet time becomes the best.

 

I use a paper cake mold bought at Daiso. I don’t have to use a cake tin made of metal, and it doesn’t bother me when I put it out from the mold. Or I can eat as tearing it up.
I prefer to mix powders before mixing meringue because it’s more smooth.

 

I recommend a spray of whipped cream. It’s more expensive than regular whipped cream, though. It has some advantages, no need to mix a lot and can eat for a while after opening. Before, I chose a regular whipped cream, but it was too much. And I felt guilty when I ate all of it.

 

If you don’t make cakes very much, what you need is cake flour, baking powder, and cake mold at Daiso. It may be easier to make chiffon cake than you’ve thought.