シンガポールで人生の休暇を謳歌する、ふねさんの日記

シンガポール駐在妻です。がんばります。

5年ぶりのチリクラブ!メルベン・シグネチャー@タンジョンパガー MELLBEN SIGNATURE @ Tanjong Pagar

シンガポールに住み始めてから、食べる機会を逃していたチリクラブ。

外食は高い、チリクラブはもっと高い…ということで、なかなか行けずにいました。

以前食べたのは旅行で初めてシンガポールを訪れたとき。もう5年も前のことです。

 

 

MELLBEN SIGNATURE(メルベン・シグネチャー)

高級すぎないリーズナブルなお店として連れて行ってもらったのが、メルベン・シグネチャというレストラン。

現地の人にも人気のお店です。

よくバスに乗る大通りからひとすじ入ったところにありました。

f:id:funesan_sg:20220125224619j:plain

アクセス

MELLBEN SIGNATURE

7 Tanjong Pagar Plaza, #01-105, Singapore 081007

f:id:funesan_sg:20220125224558p:plain

 

チリクラブ

高級シンガポール料理カニをまるごと茹でて濃厚なチリソースをかけたもの。

他にもメジャーなシンガポール料理といえば、ホーカー(屋台)で食べられるチキンライスや、バクテーラクサなどが有名。

 

こちらがメインのチリクラブ

f:id:funesan_sg:20220125225128j:plain

 

チリソースに浸かったカニの身を自分でかき出して食べるので、手がベタベタになること必至。

ビニール手袋とハサミを駆使して食べるのも、チリクラブの醍醐味と言えます。

チリソースが甘辛くて美味しかった!

綺麗にカニの身が取れるわけではないので、どちらかと言うとチリクラブという料理は見た目とソースを楽しむものだと思っています。

セットのマントウ(饅頭)にチリソースをつけて食べるのが最高でした。

 

その他オーダーした料理

カニの身が乗ったバゲットと、二枚貝とにんにくの料理(中華でたまに見かける)。

f:id:funesan_sg:20220125225153j:plain

 

豆腐あんかけ(右下)は日本人は絶対好きな味です。

マンゴーとスイカフルーティな味付けがされたエビ(真ん中下)。食べたことのない味付けでしたが、爽やかなフルーツとこんなに相性がいいのには驚き。

スペアリブ(真ん中上)。肉々しくてがっつり系でした。

左の丸いのはマントウ(饅頭)。チリクラブのソースにつけていただきます。マントウだけおかわりしたいくらい美味しかったです。

チャーハン(写真なし)は安定の美味しさでした。

f:id:funesan_sg:20220125225219j:plain

5人で行ってこの量です。食べきれなかった分は持ち帰り用のケースに入れてもらいました。

 

シンガポールでリーズナブルかつ味も◎!チリクラブを食べたいならココ

予約割引などもあり、1人5000円弱でした。

チリクラブはじめ、お腹いっぱいになるまで豪華な料理を食べてこのお値段!

1人1万円くらいが相場かと思っていたので、お値段も含め大満足です。

こんな素敵な場所がタンジョンパガーにあったなんて。

 

家族や友達に教えてあげたいレストランでした。

 

英語日記

I didn’t have a chance to eat Chili crab since I started living in Singapore. Eating out is expensive, and eating Chili crab is more costly. That’s why I couldn’t go to eat easily. I ate it when I first visited Singapore on a trip. It was five years ago.

My friends took me to the excellent restaurant, MELLBEN SIGNATURE. It is a popular restaurant for locals. It was located near the street where I usually take a bus.

Access

MELLBEN SIGNATURE

7 Tanjong Pagar Plaza, #01-105, Singapore 081007

Chili crab

It’s one of the Singapore local foods. Other major Singaporean dishes include chicken rice, bak kut teh, and laksa.

This is the main dish, Chili crab. I squeezed out the crab soaked in chili sauce by myself, so my hands became sticky. But that is the best part of eating chili crab. The chili crab dish is more enjoyable in appearance and sauce. It was best to eat the set mantou with chili sauce.

Tofu ankake was the taste, Japanese definitely love. Shrimp seasoned with mango and watermelon. I’d never eaten such a taste, but it went so well with refreshing fruits. The spare ribs were meaty. The round one was mantou, eat with chili sauce. It was so delicious that I wanted to eat more. The fried rice was tasty as expected. We went with five people. We asked the clerk to put the part that we couldn’t eat in a take-out case.

The price was about ¥5,000 for each person. I was surprised by this low price because I thought I had to pay ¥10,000. I didn’t know such a wonderful place in Tanjong Pagar.

This is a restaurant I’d recommend to my family and friends.