シンガポールで人生の休暇を謳歌する、ふねさんの日記

シンガポール駐在妻です。がんばります。

初めてのフィッシュヘッドカレー Banana Leaf Apolo@リトルインディア I tried Fish Head Curry at Banana Leaf Apolo @Little India

インドカレーを食べるならまずは人気店へ、と思い向かったのがBanana Leaf Apolo。リトルインディアにあるカレー屋さんです。

 

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今回食べてみたかったのが、「フィッシュヘッドカレー」。シンガポールの名物となっているもので、白身魚と野菜が煮込まれた真っ赤なスープカレーです。

日本のカレーのように一人前ごとではなく、少なくとも4人前と思われる大きな器で提供されます。フィッシュヘッドカレー(Sサイズ SGD24)は夫婦でシェアし、ナンとビリヤニ、マンゴーラッシーをそれぞれ注文しました。

 

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注文が終わると、店員さんがお皿を持ってきてくれます。お皿にはバナナの葉っぱ。この上でカレーを食べるという独特のスタイルです。しばらくして、頼んだ料理をそれぞれお皿に盛ってくれました。

 

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フィッシュヘッドカレーのお味は、スパイスが効いていて辛め。始めはぱくぱく食べれていましたが、だんだん辛さにやられてしまいました。いろいろ具やスパイスが入っているので、こんな味、と形容し難い複雑な味でした。白身魚の身はほぐれやすいので食べやすかったです。

インド料理は量が多いので、複数人で行くのがおすすめです。

 


I went to Banana Leaf Apolo to eat Indian curry. This is a popular curry restaurant with local people and tourists. This time, I wanted to try ‘Fish Head Curry.’ It’s one of the local foods in Singapore, and it’s the red soup curry with fish and vegetables. It isn’t like Japanese curry for one person; it’s in a big pot for at least three-person. My husband and I ordered Fish Head Curry (S: SGD24), nan, biryani, and mango lassi.

 

After the order, the waiter brought dished. There was a banana leaf on the dish. At this restaurant, customers eat a meal on the banana leaf. It’s unique. After a moment, the waiter served us a meal.

 

I enjoyed Fish Head Curry’s spices. But it was too spicy for me, after a moment, I couldn’t eat it. There were lots of ingredients and herbs in it, so I don’t know how to say about its flavor. The fish head was easy to eat.

 

I recommend eating with more than three-person because the meal is too much.